Tegang dan montok

Pilihan 1: Kupas sebiji labu dan masak sehingga empuk atau lembik. Ramas labu itu ketika masih suam. Kemudian sapukan pada keseluruhan payudara anda. Biarkan selama 20 minit sebelum dibilas. Amalkan petua ini sebanyak 2 kali seminggu.

Pilihan 2: Sediakan beberapa helai daun sirih. Layurkan di atas api dan angkat setelah agak panas. Pastikan daun sirih tidak terbakar. Kemudian tekapkan kepada payudara. Bentukkan ia seperti cawan kopi tetapi tidak menutup puting. Selepas itu, pakai coli seperti biasa dan biarkan sehingga 2 atau 3 jam. Jika berkesempatan, amalkan petua ini setiap hari.

<span> </span>

Pilihan 3: Anda juga boleh memilih urutan bagi mendapatkan payu dara yang diingini. Urutan dengan mengelilingi payudara dikatakan dapat mengurangkan rasa sakit dan denyutan apabila ia mengeras.

<span> </span>

Pilihan 4: Anda juga boleh lakukan senaman untuk payudara. Caranya mudah dan tidak mengambil masa yang lama, iaitu dengan menegakkan badan dan genggam kedua-dua tapak tangan. Tolak ke arah berlawanan dan lakukan selama 10 hingga 20 minit mengikut kemampuan

Advertisements

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: